Navodila za uporabo

KJE IN KAKO VPETI VISEČO MREŽO

Minimalna razdalja vpetja viseče mreže SIESTA je 2/3 dolžine celotne dolžine viseče mreže, maksimalna pol metra več, višina pa od 1.7 do 2 metra, tako da seže rob nekje med koleni in pasom.

KAKO PRITRDITI VISEČO MREŽO

Kakorkoli in kamorkoli jo že obesite, vedno najprej preverite, testirajte novo vpetje s tem da se z vso težo uprete nanj.

Priporočljivo je tudi, da viseče mreže ne vpnete direktno skozi zanko, pač pa, da med zanko in vpetjem uporabite vponko (karabin) ali vrv in s tem preprečite obrabo zanke, zmanjšate trenje in poskrbite za daljšo življenjsko dobo viseče mreže

KAKO VSTOPAMO V VISEČO MREŽO

Najboljši način vstopanja v visečo mrežo je, da si predstavljamo, kot da se nameravamo usesti na stol ali posteljo. Obrnemo se s hrbtom proti viseči mreži, zgrabimo oba robova, ju razpnemo in daljši rob dvignemo čez glavo, nato se usedemo na sredino, s tem dosežemo najboljšo razporeditev teže in posledično največje udobje.

KAKO IZSTOPAMO IZ VISEČE MREŽE

Pri izstopanju vedno najprej položite na tla nogi in se usedite, nato se uprete na robove in se potegnete ven.

HRANJENJE

Visečo mrežo je priporočljivo hraniti nekje na suhem, predvsem se je potrebno izogibati izpostavljanju ekstremnim vremenskim razmeram.

Ko viseča mreža ni v uporabi, jo je priporočljivo pospraviti.

PRANJE

Visečo mrežo lahko perete ročno (priporočljivo) ali pa strojno.

Najprej zvežite skupaj oba konca, obe zanki in s tem preprečite pomešanje nitk, nato pa mrežo zložite in jo povežite z vrvjo. Nato jo tako zloženo položite v notranjost pralne vreče ali prevleke za blazino in jo zaprete, ter vstavite v pralni stroj. V pralnem stroju  jo perite s programom “ročno pranje”.

Pri ročnem pranju pa jo namočite v kad ali umivalnik, jo pustite tako namočeno kako uro, nato pa splaknete.

Uporabljajte hladno vodo in po potrebi blag detergent. Ne uporabljajte belila.

Posušite jo kar se da hitro, nikoli je ne zložite še mokre.

Vedno primite visečo mrežo za obe zanki in s tem preprečite, da bi se vrvice zapletle!

Ko ste enkrat že v mreži, se ne bojte poizkušati iskati nove položaje, kajti le tako boste odkrili vam najljubšo pozicijo.Samo zgradbo viseče mreže najbolje izkoristite z lego po diagonali, vendar kot rečeno, vsak naj si poišče le njemu najljubši položaj ali drugače povedano: kdor išče, ta najde